ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΓΕΛ ΠΕΥΚΩΝ

RadioPines

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Παρακολούθηση της ταινίας "Η κλέφτρα των βιβλίων"

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ - Κινηματογράφος και οπτικοακουστικά περιβάλλοντα   &
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ MEDIA: συνδυάζουμε πραγματικότητα και φαντασία μέσω ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ και ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 

Την Τρίτη, 13/12/2016, τα προγράμματα της Κινηματογραφικής Λέσχης και των Media επισκεφτήκαμε τον Κινηματογράφο “Ολύμπιον” και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Τα σχολεία πάνε σινεμά” παρακολουθήσαμε την ταινία “Η Κλέφτρα των Βιβλίων” (σκηνοθεσία Μπράϊαν Πέρσιβαλ, συμπαραγωγή του 2013 Αμερικής-Γερμανίας, διάρκεια 131’).
Η ταινία διαδραματίζεται στη Γερμανία την εποχή του Χίτλερ, εποχή διώξεων, περιορισμού της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης... Συνθήκες που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων και εμφανίζουν τις κακές, αλλά και τις καλές πτυχές τους. Η Λίζελ μετακομίζει λίγο πριν την έναρξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου στο σπίτι μιας ανάδοχης οικογένειας. Στο νέο σπίτι θα μάθει ανάγνωση και γραφή και θα γνωρίσει τον πλούσιο κόσμο της λογοτεχνίας. Και ενώ αρχίζει να κατακτά τη γνώση, το καθεστώς διατάζει το κάψιμο των βιβλίων και η Λίζελ μετατρέπεται στην “κλέφτρα των βιβλίων” !
Από την πρώτη στιγμή η ταινία κατορθώνει να προσελκύσει το ενδιαφέρον και να γεννήσει συναισθήματα λύπης, φόβου, αγωνίας, χαράς, ικανοποίησης... αισθήματα που συναλλάσσονται σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Πρόκειται για μια ταινία που άγγιξε τις καρδιές όλων μας. Το θέμα της αφορά γεγονότα που συντάραξαν την Ευρώπη και επηρέασαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, και σε συνδυασμό με την ερμηνεία των ηθοποιών, τη μουσική, την εικόνα, τη σκηνοθεσία κατορθώνει να μεταδώσει το κλίμα της εποχής, να μεταγγίσει συναισθήματα και να οδηγήσει σε σκέψεις...
Συντάκτες: Πελίτογλου Μ., Γρηγοριάδου Π., Παπαβασιλείου Δ., Παπαγρηγορίου Δ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου