ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΓΕΛ ΠΕΥΚΩΝ

RadioPines

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Εκπομπές στην ΕΡΤ3- ραδιόφωνο / τηλεόραση

Κινηματογράφος και οπτικοακουστικά περιβάλλοντα   &
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ MEDIA: συνδυάζουμε πραγματικότητα και φαντασία μέσω ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ και ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 

Την Παρασκευή, 9/12/2016, μετά από πρόσκληση των προγραμμάτων της Κινηματογραφικής Λέσχης και των Media παραβρέθηκε στην καθιερωμένη συνάντηση μας ο κος Μακρής, δημοσιογράφος εργαζόμενος στο 3ο Κανάλι της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης. Η παρουσία του είχε ως σκοπό την ενημέρωσή μας για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της ΕΡΤ3, και συγκεκριμένα για μια ραδιοφωνική και μια τηλεοπτική εκπομπή που θα έχουν ως αντικείμενο τις δράσεις των σχολείων.
Εκτός από τα σχετικά με τον τρόπο γυρίσματος της εκπομπής ο κος Μακρής μας κατατόπισε περισσότερο για το project “τηλεόραση” - ένα μέσο με το οποίο ασχολούμαστε φέτος.
Χάρη στον κ. Μακρή ξέρουμε πλέον τον τρόπο που θα οργανώσουμε την εκπομπή, το πώς θα τη στήσουμε, το πώς θα γεμίσουμε το χρόνο της με τις μουσικές μας επιλογές και ποιο θα είναι το θέμα της. Επίσης, αποφασίσαμε πως θα συμμετάσχουμε το Φεβρουάριο του 2017 στη ραδιοφωνική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ3 παρουσιάζοντας τις δράσεις μας.
Στη συνέχεια ο κος Μακρής μας εξομολογήθηκε την αγάπη του για τον κινηματογράφο, ιδίως το παλιό, και αναφέρθηκε στα κινηματογραφικά δρώμενα της περιοχής μας.
Το κλίμα ήταν καθ όλη τη διάρκεια φιλικό και ο κος Μακρής είχε θετική διάθεση για επικοινωνία. Απάντησε στις ερωτήσεις μας και μιλώντας γενικότερα για το επάγγελμα του δημοσιογράφου στις μέρες μας, με ειλικρίνεια και λύπη, επεσήμανε την παρακμή που υπάρχει. Η παρακμή αυτή σχετίζεται, κατά την άποψή του, και με την οικονομικά δύσκολη περίοδο, αλλά και με την μικρότερη ζήτηση λόγω εξάπλωσης του διαδικτύου.
Κλείνοντας, θέλω να σχολιάσω ότι ο κος Μακρής μας βοήθησε ουσιαστικά στο σχεδιασμό της φετινής ενασχόλησής μας με τα Media στο πλαίσιο των προγραμμάτων της ΕΡΤ3. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Συντάκτης: Σιούκα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου