ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΓΕΛ ΠΕΥΚΩΝ

RadioPines

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Με μια κάμερα στο χέρι


Ημερίδα με τίτλο: «Με μια κάμερα στο χέρι»
         Την Παρασκευή 25/11/11 με την κινηματογραφική ομάδα του σχολείου 
μας επισκεφτήκαμε τον κινηματογράφο Ολύμπιον. Εκεί συμμετείχαμε στην ημερίδα για τον Κινηματογράφο στην Εκπαίδευση «Με μια κάμερα στο χέρι»,  που οργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων. Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία, καθώς παρακολουθήσαμε ταινίες μικρού μήκους, που δημιούργησαν μαθητές, συζητήσαμε γι’ αυτές αλλά και για άλλα θέματα όσον αφορά τον κινηματογράφο και γνωρίσαμε άτομα στην ηλικία μας που έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εμάς. Οι ταινίες που παρακολουθήσαμε ήταν όλες πολύ ενδιαφέρουσες, καθώς τα θέματα ήταν επίκαιρα και αντλούνταν από τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Θέματα, όπως η οικονομική κρίση, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά είναι κάποια από αυτά που μας προβλημάτισαν. Η επίσκεψη μας αυτή μας έδωσε ιδέες και περισσότερα κίνητρα για να δημιουργήσουμε και εμείς τη δική μας ταινία μικρού μήκους. Ελπίζουμε του χρόνου την ίδια εποχή να προβληθεί και η δική μας ταινία σε αυτήν την εκδήλωση.
                                                                       Κατερίνα Οδοντοπούλου




 Η ημερίδα που παρακολουθήσαμε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Βλέποντας τις δουλειές άλλων σχολείων άρχισε να μας φαίνεται ελκυστικό να δημιουργήσουμε και εμείς κάτι δικό μας, μια δικιά μας ταινία!
                                                                            
                                                                    Κοσμίδου Μαρία-Αναστασία





Φαντασία-Δημιουργία- Όνειρα. 
Στο φεστιβάλ που παρακολουθήσαμε είδαμε ξαφνικά τα παιδιά που βρίσκονταν γύρω μας να γίνονται οι ήρωες των δικών τους απλών και εύστοχων αυτοσχέδιων ταινιών και να μεταμορφώνονται σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς και σεναριογράφους. Πρωτότυπες ιδέες, φιλμάκια που μας άγγιξαν, μας συγκίνησαν, μας γοήτευσαν, μας έδειξαν τη δύναμη τη φαντασία και το ταλέντο που κρύβουμε μέσα μας εμείς οι μαθητές και μας υπενθύμισαν ότι αν συνεργαστούμε μπορούμε να καταφέρουμε μεγαλειώδη πράγματα. Ευχές και για μια δικιά μας ταινία στο μέλλον..
                                                                                              Μελίνα



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου