ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΓΕΛ ΠΕΥΚΩΝ

RadioPines

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ RADIOPINES ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΝΩ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΟ EUROPEAN SCHOOL RADIO»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ RADIOPINES ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΝΩ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΟ EUROPEAN SCHOOL RADIO»

  Στις 26 Ιανουαρίου 2017 οι RADIOPINES συμμετείχαν με ζωντανή εκπομπή από το στούντιο του ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο πρόγραμμα «ΚΑΝΩ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΟ EUROPEAN SCHOOL RADIO».
    Θέμα της εκπομπής:
 "Νέοι και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης"
    Ακούστε την εκπομπή μας 


"Η ραδιοφωνική ομάδα του ΓΕΛ Πεύκων την Πέμπτη 26/1/17 είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στη Σίνδο και να οργανώσει μια δικιά  της ραδιοφωνική εκπομπή στο European School Radio
Στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης μας υποδέχτηκαν θερμά και χαρά οι 3 εκπαιδευτές μας. Μας χώρισαν σε δύο ομάδες: οι τεχνικοί- ηχολήπτες και οι παρουσιαστές –ρεπόρτερ. Ο εκπαιδευτής που ανέλαβε την ομάδα των τεχνικών και των ηχοληπτών τους ενημέρωσε για προγράμματα που είναι απαραίτητα στο ραδιόφωνο - γνώσεις αναγκαίες για να μπορέσουμε να "δημιουργήσουμε"  μόνοι  μας  μια ραδιοφωνική εκπομπή.   
Η εκπαιδεύτρια της ομάδας των  παρουσιαστών και των ρεπόρτερ μας μίλησε για τον τρόπο παρουσίασης μιας ραδιοφωνικής εκπομπής και τον τρόπο που πρέπει αυτή να δομείται σε σχέση με το κείμενο και τη μουσική .  
Έχοντας τη σωστή καθοδήγηση από τους εκπαιδευτές μας μπορέσαμε να εκπέμψουμε μια ενδιαφέρουσα εκπομπή στο European School Radio με αντικείμενο την επίδραση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στη ζωή των νέων.
Ζήσαμε μια φοβερή και αξέχαστη εμπειρία, γεμίσαμε γνώσεις και πάνω απ’ όλα γνωρίσαμε νέους ανθρώπους που με θέληση και κόπο δουλεύουν ώστε να υπάρξει αξιόλογη δημοσιογραφία, σε μια εποχή που αρχίζει να εξαφανίζεται αυτό το είδος δημοσιογραφίας.
Ήταν μια εμπειρία ξεχωριστή που θα θέλαμε να  ξαναζήσουμε και παράλληλα να παρακινήσουμε και άλλους να τη βιώσουν !!! "  
Βασιλική Παλιούρα, Β5


"Στην εκπομπή ανέλαβα το ρόλο του παρουσιαστή-εκφωνητή. Το στούντιο ήταν μια ευρύχωρη ηχομονωμένη αίθουσα γεμάτη με καρέκλες που περιέβαλαν το κεντρικό τραπέζι πάνω στο οποίο υπήρχαν 2 μικρόφωνα.
Οι εκφωνητές είχαμε αρκετό άγχος όσο περιμέναμε το σήμα από τους τεχνικούς που έλεγχαν την κονσόλα / τους ήχους. Ευτυχώς που βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια μαζί μας η εκπαιδεύτριά μας, η Ιωάννα, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ. Για τους παρουσιαστές οι συμβουλές της και οι υποδείξεις της έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη γενική εικόνα της εκπομπής.
Όσοι από εμάς ασχολήθηκαν με το 
τεχνικό μέρος ενημερώθηκαν για το τεχνολογικό κομμάτι του ραδιοφώνου. Η βοήθεια των εκπαιδευτών ήταν καθοριστική τόσο για τη σωστή ενημέρωση όσο και για την ομαλή και ορθή ροή της εκπομπής. Επιπρόσθετα, γνώρισαν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μιας ραδιοφωνικής εκπομπής. Γνώρισαν το εσωτερικό του θαλάμου που βρίσκονται οι τεχνικοί και το πώς χειρίζονται τα μηχανήματα του στούντιο.
Η εμπειρία ήταν πολύ ευχάριστη για όλους μας. Πολλοί από εμάς ενδιαφέρθηκαν πιο ουσιαστικά για το ραδιόφωνο και μπορεί να ακολουθήσουν το δρόμο του ραδιοφώνου, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή μας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο 100,6 στις 14 Φεβρουαρίου 2017, 13:00 - 14:00. "
Ξενιτόπουλος Θεόφιλος Α1        
Παπαστεργίου Γιώργος   Α1