ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΓΕΛ ΠΕΥΚΩΝ

RadioPines

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Προβολή της ταινίας Memorandum στην 4η εκπομπή FreeZone της ΕΡΤ3


Πρόγραμμα FreeZone για την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017
23:00
ΕΚΠΟΜΠΗ 4η:
Ταινία 1η: V LOG / ταινία μυθοπλασίας
Ένας μονόλογος για την κρίση από τη σκοπιά της νέας γενιάς. Μια αφηγήτρια που λόγω συνθηκών ετοιμάζεται να φύγει από τη χώρα απευθύνεται στις προηγούμενες γενιές και μιλάει για τις προσδοκίες, υποσχέσεις και αντιλήψεις με τις οποίες μεγάλωσε η γενιά της και πως αυτές αποδεικνύονται σταδιακά αβάσιμες.
Αφηγήτρια: Στέλλα Λουλά
Σενάριο: Θάνος Φιλάνης
Σκηνοθεσία-Μοντάζ-Ήχος: Δημήτρης Φιλάνης
Ειδικά Εφέ: Δημήτρης Φιλάνης, Θάνος Φιλάνης
Μουσική: Νταϊάνα Καράμοβα
Διάρκεια: 03:50
Ταινία 2η : 33.513176 36.279912 - 52.534874 13.406404 / video art
Το έργο είναι ένα σχόλιο στα γεγονότα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε παγκόσμιο επίπεδο και αφορά τις μετακινήσεις ανθρώπινων πληθυσμών από την Μέση Ανατολή στην καρδιά της Ευρώπης. Μέσα από το "παιχνίδι" ξεπηδάνε αντικείμενα που οι ίδιοι είτε κυνηγάνε είτε αναζητούν ή χάνουν στο ταξίδι τους προς τη γη της επαγγελίας, θέλοντας να δείξω έτσι την τυχαιότητα και την αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει τις ζωές αυτών των ανθρώπων.
Διάρκεια: 04:00
Ταινία 3η : MEMORANDUM 
Το “Memorandum” (Πρέπει να θυμόμαστε) αποτελεί την κινηματογραφική δημιουργία των μελών της Κινηματογραφικής Λέσχης του ΓΕΛ Πεύκων τη σχολική χρονιά 2015-2016. Μια ταινία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια καταγραφή «μαρτυριών» και «γεγονότων», αντιλήψεων και στάσεων, μια διαχρονική & συγχρονική αποτύπωση στιγμών καταπάτησης της ανθρώπινης ύπαρξης. Αφηγήσεις, ιστορίες, εικόνες, συνεντεύξεις συγκροτούν την ταινία που στόχο έχει να κάνει όλους να συνειδητοποιήσουν πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή.
Διάρκεια: 10:19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου